Project-gc – S kamarátmi na kešky

Po eventových notifikáciách pokračujem s predstavovaním platených funkcií webu project-gc.com. Tentokrát je to služba Multi Map Compare – čiže porovnanie svojej mapy kešiek a odlovov so skupinou kamarátov – iných kešerov.

Eventové notifikácie sú v porovnaní s touto fičúrkou len taká srandička. MapCompare vie mať pre väčšinu z nás ohromný praktický význam. Modelová situácia:

Partička kešerov si plánuje víkendový záťah na kešky, povedzme že na Hornej Nitre. Ale každý z nás tam už má vylovené niečo iné. Ako rýchlo a jednoducho naplánovať trip, aby boli všetci spokojní?


S pomocou MultiMapCompare je to záležitosť pár kliknutí a o minútku viete mať .GPX súbor s naplánovaným výletom v GPS, alebo v smartfóne.

1. V MapCompare si naklikám, s kým chcem ísť na lov, kam a čo chcem loviť.

2015-02-04 17_18_10-Project Geocaching - Map compare
vyberám s kým, kam a čo chcem – kliknutím obrázok zväčšíte

2. Po kliknutí na modré tlačítko Filter sa mi objaví mapka s požadovanými keškami. Sú farebne rozlíšené podľa toho, či už sme ich našli všetci, či len niektorí z nás, alebo ešte nikto.

2015-02-04 17_27_28-Project Geocaching - Map compare
kliknutím na obrázok ho zobrazíte v plnom rozlíšení

3. Povedzme, že ma zaujímajú len tie kešky, ktoré každému z partie chýbajú. Hneď na prvý pohľad vidím pár lokalít, kam sa nám najviac oplatí ísť. Pod mapkou sú príslušné zoznamy kešiek. Šmahom dvoch-troch klikov všetky, ktoré chcem šupnem do Virtuálneho GPS (toto ešte predstavím osobitne neskôr).

2015-02-04 17_33_48-Project Geocaching - Map compare
pridanie zoznamu kešiek do Virtuálneho GPS

4. Paráda, nie? Toto je už posledný krok – a síce klik na Virtual GPS. Označím tu všetky kešky v zozname – fajkou do štvorčeka v hlavičke prvého stĺpca … a exportujem zoznam do formátu .GPX. Súbor už môže ísť rovno do navigácie, výlet je pripravený.

2015-02-04 17_37_06-Project Geocaching - Virtual GPS
exportovanie kešiek zo zoznamu vo Virtuálnom GPS do .GPX súboru

Ak sa hrubo nemýlim, táto služba je v obmedzenej miere prístupná aj obyčajným členom. Je však možné si vybrať iba jedného kamaráta a aj možnosti filtrovania sú obmedzené – napríklad nie je možné zakliknúť viacero okresov naraz.

Tak čo, je to celkom praktické, nie? Podeľte sa o svoje postrehy a skúsenosti do komentov k tomuto článku.

4 thoughts on “Project-gc – S kamarátmi na kešky

    • matusmo 4 februára, 2015 / 11:07 pm

      Áno, vďaka za pripomienku, Klama. GroundSpeak urobil obrovský krok dopredu s Advanced search. Celkom tá istá funkčnosť to nie je, sú tam plusy i mínusy. U mňa je v tomto o kus vpredu stále project-gc (viac filtrov, možnosť rýchleho exportu do .gpx, prípadne cgeo aplikácie).

      Páči sa mi

  1. klama 5 februára, 2015 / 8:50 am

    Schvalne som si aktivoval skusobnu verziu a nechal si vyexportovat gpx. Je to da sa povedat standartny gpx ako z groundspeaku. Cize bez obrazkov. Pre offline pouzitie v Locuse to je nanic.
    Export z mozilive ti vyexporuje cez gpx subor vsetko kde to potom vypada ako original html listing.

    Páči sa mi

    • matusmo 5 februára, 2015 / 9:08 am

      Áno, pre použitie v Locuse s obrázkami, treba kešku ešte refreshnúť cez wifi, alebo mobilnú sieť. Je to nevýhoda.

      Páči sa mi

Pridaj komentár